none

Provocarea

Grupul va fi organizat in echipe, fiecare cu cate 6-7 persoane in echipa. Participantii vor fi pusi in contextul povestii Scufita Rosie, astfel incat sarcinile primite, dar si activitatile vor avea legatura cu unele parti ale povestii.

Realizarea

Printre activitatile ce vor fi realizate se numara:
 • Realizarea hartii cu padurea unde se afla casa bunicutei. Pe baza traseului parcurs, fiecare echipa va avea de realizat o harta cu principalele elemente din poveste.
 • Trecerea unei ”probe initiatice” pentru a primi un obiect. Astfel, s-ar putea ca participantii sa fie nevoiti sa despice burta lupului pentru a obtine un indiciu care va ajuta echipa sa afle o informatie esentiala.
 • Gasirea unor obiecte speciale. In arealul in care se desfasoara activitatea se afla in mod cert bundinta bunicii Scufitei Rosii, pantofiorii Scufitei sau merinde din cosul bunicutei. Fiecare echipa va gasi un astfel de obiect si va trebui sa il prezinte audintei. Desigur, pentru identificarea obiectului potrivit, echipa va obtine puncte.
 • Aflarea unor informatii de la spiridusi. In spatiul in care se desfasoara activitatea, in locuri strategice, se vor afla spiridusi bine intentionati, care vor oferi informatii participantilor. In schimb, spiridusii vor dori mici atentii din partea participantilor. Ca urmare, participantii trebuie sa fie atenti ca pe parcursul drumului sa adune diverse obiecte, chiar daca ar putea sa para ca nu le sunt necesare, deoarece la momentul potrivit acestea pot deveni o moneda de schimb utila.
 • Rezolvarea unei ghicitori. Fiecare echipa va trebui sa gaseasca intr-un loc din arealul dat o scrisoare ce contine o ghicitoare. Dupa ce vor rezolva ghicitoarea vor putea trece la ultima etapa, fiind nevoiti sa includa rezultatul ghicitorii in prezentarea finala.
 • Realizare prezentare finala. Desi fiecare echipa va trebui sa rezolve acelasi tip de sarcini, continutul lor efectiv va fi diferit, astfel incat la final acestia vor realiza o scurta prezentare (cu imagini) a solutiilor gasite de ei. Ca urmare, prin participarea la aceasta etapa, echipa mare se va reuni, dar nu se va plictisi in perioada prezentarilor, deoarece echipele au avut provocari diferite, deci solutiile vor fi variate.
 • Beneficii

  Activitatea ii duce pe participant in lumea copilariei, insa, in acelasi timp, ii determina sa fie creative, comunicativi si sa puna accent pe lucrul in echipa.
 • Durata: 5-6 ore
 • Outdoor & indoor (terasa)
 • Vrei acest program pentru echipa ta?